Verslagen


Mijdrecht MC2 - Hurley MC2 : 0-5 (5 november 2011)

Geplaatst 15 nov 2011 13:31 door Ivan Das   [ 15 nov 2011 13:40 bijgewerkt ]

Door: Ivan - Het was schitterend weer daar in Mijdrecht en iedereen had zin in een mooie hockeymiddag. Helaas dacht Mijdrecht daar geheel anders over. Mijdrecht speelde afbraakhockey door alleen fanatiek te verdedigen met veel verdedigsters in het centrum van de verdediging. Als ze de bal hadden veroverd, dan werd die hard naar voren geslagen en dan renden ze daar hard achteraan. Van echt overspel was geen sprake. Helaas hadden we zelf veel moeite om met het spel van Mijdrecht om te gaan. In de eerste helft gingen we teveel mee in het spel van Mijdrecht door teveel door het midden te spelen en niet het overzicht te houden. Ook werd er te lang gelopen met de bal. Regelmatig verzandde het spel daardoor in een kluwen van speelsters. Bovendien werden we weer eens geconfronteerd werden met een erg goede keepster die er veel ballen uit wist te halen. In de eerste helft slaagden we er toch nog in om de keepster tweemaal te passeren en de ruststand was dus 2-0. In het eerste deel van de tweede helft werd het spel er niet beter op, maar het zonnetje maakte veel goed. Mijdrecht bleef ongevaarlijk op een enkele uitval na, maar bij ons liep het ook niet echt lekker. Halverwege de tweede helft ontvlamde er dan toch wat in ons en de drie doelpunten die we daarna maakten, deden weer een hoop goed en zorgden dan toch nog voor een mooi eindresultaat van 5-0!

 

Later las ik in het Parool van zaterdag een aardig stukje van Wim Jonk over de jeugdopleiding bij Ajax. Hetgeen hij daar zegt over het voetbal is ook direct toepasbaar op het hockey. Hij geeft aan dat het bij jeugdspelers in de B1 van AJAX dikwijls ontbreekt aan simpele vaardigheden zoals het aannemen van de bal, traptechniek en aan overzicht. De basistechniek moet volgens Jonk heel hoog zijn om later gedetailleerder op te kunnen trainen en daar wordt veel aandacht aan gegeven. Zelf legt hij veel nadruk op het over de bal heen kijken. "Veel jeugspelers kijken naar de grond als ze aan de bal zijn en missen daardoor het ruimtelijk inzicht, waardoor het contact tussen de spelers zoek raakt". Helaas was AJAX zondagmiddag in Utrecht het overzicht geheel kwijt, maar laten wij zaterdag vooral met elkaar in contact blijven, dan kunnen we nog tot hele mooie resultaten komen!

Hurley MC2 - Strawberries MC2 7-0 (1 okt 2011)

Geplaatst 6 okt 2011 13:41 door Just van den Broecke

Uithaal Guusje en doelpunt
Door: Ivan -
Spelen tegen de onderste is altijd moeilijk. Er wordt verwacht dat gewonnen wordt met dubbele cijfers en het liefst ook nog met goed hockey. Dat valt niet altijd mee om aan die verwachtingen te voldoen. Zeker niet als de tegenstander ook nog eens niet wil meewerken. Strawberries was maar met een doel naar Hurley gekomen en dat was om zo weinig mogelijk doelpunten om de oren te krijgen. De verdediging van Strawberries was zwaar bezet, waardoor het binnen de schietcirkel overbevolkt was en het geen doorkomen aan was. Bovendien werd elke door Strawberries veroverde bal zo hard mogelijk naar onze achterlijn geslagen. Pogingen om een aanval op te bouwen waren er zo goed als niet. Alexandra raakte dan ook in de hele wedstrijd slechts een keer de bal aan. Zo werd het geen mooie wedstrijd dat werd voorgeschoteld aan het publiek rondom ons hoofdveld. Nadat we in de eerste helft op 1-0 waren gekomen, hadden we moeite om deze voorsprong uit te bouwen. Veel schoten werden op de keepster van Strawberries afgevuurd, maar ze stond steeds op de goede plaats. Voor rust wisten we uiteindelijk nog twee maal te scoren en gingen we met 3-0 de rust in.

Luca is ze te slim af
In de rust werd erop gewezen dat het overspelen beter kon, waarbij het van belang is dat degene die niet aan de bal is ruimte maakt om de bal aangespeeld te kunnen krijgen. Zeker tegen een tegenstander die het veld erg klein maakt, is het van belang om ruimte te creeren. In de tweede helft bleef het moeilijk spelen tegen de Strawberries, maar wisten we wel overtuigend afstand te nemen door nog 4 maal te scoren en kwamen we op een 7-0 overwinning. Zoals verwacht zijn we nu al zeker van de eerste plaats, maar is het zaak om ook de laatste wedstrijd met een overtuigende score te komen om onze wens op een hoge klassering in de komende competitie af te dwingen!


Zie meer foto's van hoge kwaliteit van onze top-fotografen Cees en Frank in ons album.

HIC MC2 - Hurley MC2 1-3 (24 sept 2011)

Geplaatst 29 sep 2011 09:50 door Just van den Broecke   [ 29 sep 2011 12:00 bijgewerkt ]

MerelB Sterk
Door: Ivan
- De coach van HIC liet kort voor aanvang van de wedstrijd weten dat, afgaande op de uitslagen tot dan toe, Hurley in een andere league speelde als HIC. We werden dus stevig in de grote favoriete rol geduwd en dat was ook wel terecht. Helaas hadden we ons blijkbaar ook teveel ingesteld op een makkelijke potje hockey en speelden we erg gezapig. Tot halverwege de eerste helft waren we duidelijk beter zonder erg overtuigend te spelen. We liepen teveel met de bal en hadden onvoldoende overzicht. We kwamen op een 1-0 voorsprong, maar toen begon het te haperen. HIC kreeg langzaam aan meer zelfvertrouwen en begon kansen te ruiken op een tegendoelpunt. We kwamen zelfs even onder druk te staan en dat leidde tot een doelpunt van HIC. Zo gingen we met een 1-1 stand de rust in.


Na een ontnuchterende speech in de rust, speelden we in de tweede helft met veel meer inzet en dat was te merken. HIC gaf echter achterin stevige tegenstand, maar kon niet voorkomen dat we nog tweemaal tot scoren kwamen. We hebben verdiend met 3-1 gewonnen, maar die score had een stuk hoger moeten zijn, als we het ons niet zo moeilijk hadden gemaakt. Volgende week gaan we er direct vanaf de afslag weer vol tegenaan!

Zie ook een kort video verslag van deze wedstrijd.

Athena MC3 - Hurley MC2 : 1-12 (17 sept 2011)

Geplaatst 29 sep 2011 09:45 door Just van den Broecke   [ 30 sep 2011 10:33 bijgewerkt ]

Door: Ivan
- In onze tweede wedstrijd werd het nog duidelijker dat we veel te laag zijn ingedeeld. Athena had haar eerste wedstrijd gewonnen, maar werd compleet door ons overlopen. In de eerste helft scoorden we 5 maal en door een moment van verslapping vanwege de overmacht, gaven we Athena nog de gelegenheid om 1 maal te scoren. De 5-1 ruststand had dan ook nog veel hoger kunnen uitvallen. In de tweede helft was het wederom eenrichtingsverkeer en scoorden we nog 7 maal. Eindstand 12-1. Als de overmacht zo groot is, dan is het moeilijk om goed georganiseerd te blijven, maar het was goed om te zien dat we goed bleven overspelen en dat vele meisjes hun goaltje meepakten.

Hurley MC2 - Hisalis MC1 : 7-0 (10 sept 2011)

Geplaatst 29 sep 2011 09:37 door Just van den Broecke   [ 30 sep 2011 10:32 bijgewerkt ]

Door: Ivan
- We zijn de competitie erg goed gestart op een zonovertogen Hurley. In het begin van de wedstrijd speelden we nogal stroef tegen het onbekende Hisalis MC1. De concentratie was er duidelijk nog niet helemaal. Na 15 minuten scoorden we dan eindelijk uit een strafcorner en vanaf dat moment gingen we helemaal los. Voor de rust scoorden we nog drie keer en zo gingen met een 4-0 voorsprong overtuigend de rust in. Hisalis had weinig in te brengen en onze keepster Minke (zij verving Alexandra die helaas bij de warming up was uitgeschakeld door een hoge bal) kreeg slechts een bal te verwerken.

Na rust had Hisalis helemaal niets meer in te brengen en aanvankelijk deden we het rustig aan. Naar het einde van de wedstrijd toe kregen we weer de smaak te pakken en scoorden we nog drie maal. Met onze 7-0 overwinning hebben we duidelijk laten zien dat we inspiraties hebben om in de eerste klasse te gaan spelen.

1-5 of 5

Comments